Pozitívne myslenie 1 DEŇ

Ahojte :) Určite ste zažili dni, kedy ste sa necítili práve najlepšie. Možno máte dlhodobo pocit, že váš život nemá zmysel, alebo sa pokúšate nájsť kúsok šťastia. A keďže som natrafila na super knihu Zázrak od Rhondy Byrne, rozhodla som sa, že vám z nej kúsky pridám. Ide o super techniky, ktorými si dokážete navodiť dobrú náladu už od začiatku dňa.

A že to funguje? Túto metódu skúšam na sebe a musím priznať, že som ani nečakala, že bude mať také super výsledky.  :) Tak čo, ideme do toho?

1 DEŇ - VĎAČNOSŤ
Obohaťte svoje ráno malým zápisníkom, do ktorého si budete písať veci, za ktoré ste vďačný. Každé ráno hneď po prebudení siahnite po tomto zápisníku a napíšte doň 10 vecí, za ktoré ste vďační. Zakaždým však napíšte aj dôvod, teda Ďakujem za ..., pretože .... :

Túto metódu vykonávajte čo najdlhšie, no najlepšie je vykonávať ju minimálne mesiac, a to každé ráno. Teda 300 rozdielnych vecí. Môže to byť však čokoľvek: slnko, nohy, ruky, váš pes, rodina, láska, príroda, no môžete byť vďační aj za to, že ste sa dnes prebudili.

Následne sa zamyslite nad týmito vecami a skúste ich čo najlepšie precítiť. A potom povedzte 3 krát ďakujem. Je jedno komu túto vďaku poviete. Či ju pošlete do vesmíru, Bohu, Budhovi,... hlavne sa poďakujte.

Rada na koniec
Začiatky boli najťažšie :) Preto som svoje vďaky rozdelila na 4 oblasti: vzťahy, život, práca/škola a okolie. Pred každým začatím dňa si do zoznamu 10 napíšem niečo z týchto oblastí.

Vzťahy: kamaráti, priateľstvo, láska, rodina
Život: Moja osobnosť a všetko čo sa mi darí + zdravie, záľuby, zážitky
Práca/škola: Známky, predmety, vyučovanie resp. prádzniny a odpadnuté hodiny, pochvaly, spolupráce, práca, kariéra, budúcnosť, úspechy, články, blogerstvo
Okolie: príroda, architektúra, pamiatky

Menovky: