Čínsky jazyk

Konečne som absolvovala prvú hodinu Čínštiny v škole, a musím povedať, že som sa celú hodinu držala za hlavu, prečo som si zvolila taký ťažký jazyk, keď ani nemám talent na jazyky.

Vždy sa mi páčili a fascinovali ma čínske znaky, čo ste si určite všimli aj na fotkách, kde mám stále čínsky znak na krku, ktorý symbolizuje dlhý život, ale aj bojovnosť (záleží to od kultúry). Ak mám povedať pravdu, čínske znaky ma naozaj fascinujú, no netušila som, že čínsky jazyk je taký ťažký.

Určite poznáte ten pocit, kedy vám niekto povie, že zle vyslovujete. V tomto prípade je však výslovnosť tá prvoradá. U Číňanov majú totižto rovnaké slová úplne iný význam. Jediný rozdiel je však v intonácií, akou to slovo použijete. Teda sa dá povedať, že som si na seba nahodila veľmi ťažké bremeno.

Na druhej strane ak budem veľmi dobrá v Čínštine a zároveň v Angličtine, tak by som mohla navštíviť letnú školu čínštiny a to priamo v Číne, čo by mi preplatila škola, alebo aspoň časť z nákladov. Vždy som túžila ísť do Číny, avšak iba malý okruh Čínou stojí 1800€. A aj keď by som ušetrila peniaze na úkor študovania, ktoré mi zaberie mesiac leta, myslím si, že to bude nezabudnuteľný zážitok, pretože inokedy sa zrejme do Číny nedostanem. Len tak medzi rečou, ak by som uvidela čínsky múr, tak by som sa pokojne učila aj 30 rokov :D proste, Čínsky múr a Shaolin sú dve pre mňa posvätné veci, ktoré chcem za život vidieť. Aj keď, s tým Shaolinom je to o niečo ťažšie, a tak si to kompenzujem aspoň učením sa Shaolinu :) A keď už budem na tom Čínskom múre, tak si zacvičím niektorú z Kung-Fu foriem a tým si splním obe priania :D


Menovky: