Môj nový rok v škole

26. septembra mi začal škola, a tak som si pokojne mohla vkročiť do 3. semestra alebo inak povedané, do druhého ročníka. Pre tým, čo to doposiaľ nepostrehli, chodím na SPU - FEM Ekonomiku podniku. 

V tomto semestri ma čaká dokopy 6 predmetov, z toho 5 povinných a jeden dobrovoľne voliteľný. Konkrétne sú to Účtovníctvo podnikateľov, Podnikové hospodárstvo, Ekonomika poľnohospodárstva, Anglický jazyk, Štatistika a za voliteľný som si zvolila Manažérsku komunikáciu. 

Keďže už prešiel takmer týždeň, môžem sa vyjadriť k predmetom, aj keď k samotnému známkovaniu ešte nie. Čo sa týka Účtovníctva podnikateľov, v druhom semestri som mala Základy účtovníctva, ktoré boli celkom v pohodke. Toto je však o trocha vyšší level a všetci ma strašia, že ide o veľmi ťažký predmet. Jednou výhodou však je, že som mala skúšku s tou istou profesorkou, ako budem mať aj tento rok, takže aspoň viem, čo očakávať alebo čomu sa vyvarovať. Ekonomika poľnohospodárstva je pre mňa niečo úplne nové a ak mám povedať pravdu, vo všeobecnosti ma poľnohospodárstvo nezaujíma a zdá sa mi to byť trocha ťažké. Myslím si však, že to zvládnem. Podnikové hospodárstvo bude zaujímavé, nakoľko máme pekného a mladého cvičiaceho profesora, ktorý sa k nám správa naozaj dobre. Na druhej strane ide o predmet, kde sme dostali knihu tučnú ako encyklopédiu a aj o tomto predmete mi kamarát hovoril, že si mám dávať poriadny pozor. Anglický jazyk mi vo všeobecnosti nejde a aby mi nebolo ľúto, dostali sme tú najhoršiu učiteľku, ktorá sa vyžíva v tom, že po nás kričí. Resp. takéto mám o nej informácie. Už teraz mám strach, pretože pred každou angličtinou mi je do plaču aj keď mám dobrú učiteľku. Ak však bude po mne neustále kričať, netuším čo bude, no rozhodne sa budem cítiť maximálne zle. Na druhej strane chodím pravidelne na doučovanie, takže verím, že sa mi pošťastí a cez zápočet prejdem bez problémov. Čo sa týka Štatistiky, počula som, že je ťažká no na druhej strane je to spojenie matematiky, takže sa na to aj teším. Zbožňujem matematiku

A ako bonus som si ako úplne voliteľný predmet zvolila Čínsky jazyk. Aj keď vám to bude znieť zrejme trocha uletene, veľmi sa mi páči Čínština a tak ju idem skúsiť. Jedinou nevýhodou je, že sa vyučuje po čínsky a anglicky. Na druhej strane ma to možno posunie vyššie v angličtine, a teda by to pre mňa mohla byť práve výhoda. Už sa jej však neviem dočkať :) 

A čo sa týka spolužiačok, opäť sme naša stará známa parta :) Škoda len, že všetky moje parťáčky sú s inej skupiny ako ja, a tak ich vidím prevažne na prednáškach. Ďalšou nevýhodou je aj to, že z mojej skupiny odišlo až 15 ľudí a medzi nimi boli aj kamaráti, s ktorými som sa stále bavila. Takže začínam akoby od začiatku, kedy si opätovne hľadám priateľstvá. Veľkou novinkou v mojom svete je však to, že som sa skamarátila s jedným chalanom o rok nižšie ako ja, a tak s ním trávim voľné chvíle, keď máme obaja okno. Je to super najmä z toho dôvodu, že dochádzam, a tak aspoň nemusím sedieť na kávičke, ale môžem sa prechádzať a rozprávať sa. Inak je s ním super :) 

Menovky: