Môj pomocník na jeseň

Kto by si nezamiloval nerafinované bambucké maslo Sheabutter v 100% BIO kvalite vo veľkom 100ml balení? 



Osobné hodnotenie
Bambucké maslo patrí k ideálnym pomocníkom po lete, najmä vďaka jeho hydratačným účinkom. Navyše vyživuje pokožku do hĺbky, a tak jej dodáva potrebné látky, ktoré počas leta nedostala.

Sheabutter je vhodné aj na udržanie letného opálenia. Nakoľko som však vo všeobecnosti veľmi bledá a moja farba sa naozaj veľmi ťažko udržuje, nedokážem to až tak dobre posúdiť. Pravdou však ostáva, že som stále hnedá na moje obvyklú belosť, takže som celkom spokojná. Avšak nakoľko som ešte naozaj výrazné opálenie nikdy na vlastnej koži nezažila, nedokážem to posúdiť do akej miery. V konečnom dôsledku som však s mojou hnedou spokojná. 

Nakoľko som však toto masielko dostala už v septembri a moje opálenie je stále dlhotrvajúce a nemám dojem, že by som zatiaľ bledla, mám pocit, že by veľmi dobre fungovalo aj pri veľmi výrazných opáleniach. Toto bambucké maslo hydratuje pokožku, čím oveľa pomalšie a prirodzenejšie stráca človek opálenie. Dovolím si povedať, že pri pravidelnom používaní by sa mohlo opálenie predĺžiť až o niekoľko mesiacov.

V sychravom počasí mi zas pokožku veľmi dobre dokáže ochrániť. Všimla som si to najmä počas veľkých zím, keďže do školy musím ísť už o 5:40. Nakoľko je v súčasnej dobe dosť zaujímavé a predovšetkým premenlivé počasie, Dokonca sa mi v stredu (5.10.) stalo, že sa v Nitre počas jedného dňa vystriedalo úplne všetko. Chvíľku pršalo, potom vyšlo slnko, potom začal padať sneh (ktorý sa však hneď roztápal) a napokon začali padať krúpy. Takéto počasie nie len vyčerpá človeka psychicky, no zároveň zažíva pokožka poriadnu záťaž. Obvykle mi počas takýchto zím začne tvrdnúť pokožka, akoby začala šupinkovatieť a kožtička pri nechtoch sa mi začne ničiť. Keďže však používam sheabutter aj na ruky, doposiaľ sa mi to nestalo. Asi prvý rok, kedy s tým nemám problémi alebo by som skôr povedala, že som to podchytila dosť skoro na to, aby som nemala problémy, čo je naozaj perfektné.

Dovolím si teda tvrdiť, že by malo byť bambucké maslo v každej domácnosti a u každej ženy, ktorá sa chce starať o svoju pleť.

Menovky: ,