Nie všetko musí byť na prvý pohľad také, ako sa zdá

Poznáte ten pocit, keď odídete zo školy a máte dojem, že sa s ľuďmi z nej už nestretnete? Na vysokej škole je to však o čosi zložitejšie, pretože sa na nej nachádzajú ľudia z rôznych krajov. Keď som chodila na Maďarskú školu v Nitre (1. ročník), čo bolo naozaj super, tak som si tam našla takú malú partičku, ktorá ma zobrala za svoju, aj keď som mala v Maďarčine ešte veľké nedostatky. A keď som odtiaľ odchádzala a padla do krutej reality, kedy už nemôžem študovať to čo chcem (najväčšia sranda je, že ma potopila práve slovenčina), tak som si zrazu uvedomila, že ich už viac-menej nestretnem.

Chvíľku som si s nimi ešte písala, no potom nastala odmlka, a ja som pochopila, že sa tieto kontakty už nebudú udržiavať až tak ľahko. Prešiel prvý ročník na VŠ bez nich, a odrazu sa naše vzťahy s ňou začali zlepšovať. Bolo to také nečakané, no na druhej strane fakt úžasné, keďže som si ju nesmierne obľúbila a aj keď býva naozaj ďaleko odo mňa, tak ju beriem za naj kamošku.

Prišlo leto, a my sme sa dohodli, že u seba budeme spať. No určite to poznáte, človek niečo povie a aj tak to nedodrží. U nás to však tak nebolo. Aj keď som to zo začiatku brala tak trocha ako povedanie slova medzi rečou, keď mi opätovne ponúkla možnosť spať u nej, pochopila som, že to myslí vážne a tak som sa koncom leta vybrala k nej na pár dní, a potom ona ku mne. Išli sme na rozlúčku s letom, zabavili sa za Xboxom ale aj spoznali mesto tej druhej a nových ľudí. Bolo to fakt super.

A ak si myslíte, že to začatím školy skončilo, tak sa naozaj mýlite. Každý deň si vypisujeme, a keďže má voľnú posteľ na ubytovni, tak plánujeme ešte spolu množstvo, množstvo akcií. Jednou z takých nečakaných no predsa podarených akcií bola maďarská diskotéka o ktorej mi povedala v nedeľu, a tak sme už v pondelok večer tancovali. Jedinou nevýhodou bolo to, že som v utorok začala školu už o 7:00 ráno, a tak som do školy vstávala o 5:00. Môj spánok pozostával z jednej hodiny, a to som školu dotiahla až do 15:30 :D Ako nás však poznám, týchto akcií, kedy sa nevyspím bude veľmi veľa :)

Menovky: