Školský motivačný diár už aj u mňa

Aj vy túžite viesť svoj život trocha optimistickejšie a hlavne nezabúdať na dôležité veci, ktoré vás v škole čakajú? Ak aj vy patríte k zábudlivcom alebo máte radi všetko pokope, potom je Školský motivačný diár 2016/2017 pre vás to pravé.

Osobné hodnotenie

Tento školský diár sa nedá hodnotiť inak ako slovom perfektný. Jeho spracovanie je naozaj obdivuhodné, nakoľko spája dve časti a to diár a zošit plný motivácií.

Keďže sa jedná o školský diár, jeho platnosť začína už v auguste 2016 a končí v júli 2017. Teda ako klasický hospodársky rok (12 mesiacov, pričom prvý mesiac je samovoľne zvolený (v tomto prípade august) a ďalších 11 po sebe idúcich mesiacov).

Ak sa však pýtate, ako sa tento diár odlišuje od tých obyčajných, odpoveď je jednoduchá - motivácie, inšpirácie, pozitívne myslenie. Každý mesiac vás čaká jedna úloha, ktorú budete musieť splniť. Niekedy sa týka vášho myslenia, inokedy iných a niekedy ide len o to, aby ste si uvedomili, čo všetko máte a že váš život nie je taký zlý, ako si možno myslíte. Aj keď ste napr. nespravili skúšku, stále existujú ľudia, ktorý to majú v živote oveľa ťažšie a preto by ste mali byť vďačný. Ďalšou zaujímavosťou sú týždenné úlohy na zamyslenie ako napr: čo sa ti tento týždeň podarilo, za čo si tento týždeň vďačný,... Skrátka úloha na zamyslenie, ktorá vám umožňuje zrekapitulovať si týždeň a v každom týždni nájsť to dobré, čo sa vám stalo. Diár taktiež obsahuje zopár motivačných slov, ktoré vás "nakopnú" k tomu, aby ste sa nevzdávali. Mňa najviac oslovili "Slávne zlyhania", ktoré mi dokázali, že aj keď sa mi možno teraz nedarí, môže nastať okamih, kedy sa to všetko zvráti.

Prejdime však už k samotnému diáru. Tento diár obsahuje tzv. ročný plánovač, do ktorého si môžete zaznamenať všetky vaše vopred dohodnuté plány, mesačný prehľad (dvojstránka) kde si v pokoji môžete kontrolovať všetky potrebné schôdzky, skúšky ale napr. aj termíny, ktoré musíte v daný mesiac vybaviť a to bez listovania a samozrejme týždenný kalendár, ktorý vám umožňuje zaznamenávať všetko, čo vás v danom dni čaká. Na konci diára tiež nájdete nálepky, vďaka ktorým neprehliadnete skutočne dôležité dni ako napr. oslavy, testy výlety, ale aj motivačné nálepky ako štvorlístok pre šťastie, úžasný deň a pod. Osobne tieto nálepky budem používať najmä pri ťažkých skúškach a budem dúfať, že mi prinesú šťastie. V neposlednom sa v ňom nachádzajú poznámky, do ktorých si môžete zaznamenávať všetko, čo vás zaujalo a nechcete na to zabudnúť. Ja si do takýchto poznámok zvyknem zaznamenávať najmä inšpiratívne citáty či myšlienky, ktoré ma napadajú.

A ako môžem tento diár využiť na plno? Nie len že budem tieto pozitívne úlohy vykonávať, do diáru sa pokúsim zaznačovať čo najviac. A nakoľko sa jedná o veľmi dobré spracovanie, môžem si tam zaznamenávať všetky veci, čo sa týkajú práce, blogovanie, školy ale aj života ako sú napr. schôdzky či preventívne prehliadky. Na všetko mi postačí pestrofarebné pero (alebo 4 perá rôznych farieb), ktoré mi už na pohľad ukáže, ktorý deň bude skôr pracovný a ktorý naopak vzdelávací.

Menovky: ,