Začnime rok 2017 pozitívne

Máte radi kalendáre? A čo takto začať nový rok s trochou dávkou optimizmu v podobe nástenného motivačného kalendára.

Ak mám byť úprimná, u nás v doma sa nástenné kalendáre veľmi nevyužívajú, a to aj napriek tomu, že máme na stene nabitý klinec, kde by sa dal zavesiť. Je to najmä z toho dôvodu, že nás zatiaľ žiadny kalendár nezaujal alebo nás zaujal no našli sme ho príliš neskoro. Medzi moje najčastejšie je nájsť kalendár už v polke roka, ktorý ma naozaj zaujme. Jedným bol aj motivačný kalendár, ktorý som si však na pol roka už nechcela kupovať. Keď som sa však dozvedela, že sa motivačný kalendár bude vydávať aj v tomto roku, veľmi som sa potešila.

Napriek tomu, že ho nedokážem porovnať s predchádzajúcim rokom, som si istá že prívržencov pozitívneho myslenia určite osloví. Opäť obsahuje nespočetné množstvo krásnych slov ale aj pozitívnych afirmácií. 

Veľkou zaujímavosťou je to, že sa v kalendári objavuje malé prázdne miesto na fotku či obrázok. Ak sa pýtate, na čo je to vlastne dobré, odpoveď je jednoduchá. Ide totiž o tzv. pozitívnu nástenku, kedy by ste mali mať pred sebou niečo, po čom túžite. Nalepte si tam fotku vášho vytúženého domu, šťastných ľudí alebo nejakú dovolenku. Skrátka niečo, po čom naozaj túžite. A čo vám bude každý deň pripomínať vaše ciele. Na každý mesiac máte nový priestor, takže si môžete zvoliť po uskutočnení tohto sna iní, poprípade mať ten istí na celý rok. Čo takto si vďaka tomuto okienku vylepšiť svoju karmu alebo odstrániť zlozvyk? 

Každé ráno sa prebúdzajte s úsmevom na tvári. Cieľom tohto kalendára je úsmev a vďak. Preto na každej strane nájdete nespočetné množstvo nádherných myšlienok, ktoré vás majú nabudiť do nového dňa a dať mu šancu, aby sa stal tým najkrásnejším. 

Tou hlavnou a najdôležitejšou vecou je však samotný kalendár. Predsa už samotný názov hovorí, že ide o kalendár, a tak tu nájdete dni, mená ale aj štátne sviatky, ktoré vám budú pomáhať orientovať sa po celý rok. 

A ak ho chcete využiť naozaj naplno, predsavzajte si na každý mesiac niečo, čo sa stane vašim zvykom. Čo takto prestať s cigaretami? Mne sa podarilo vďaka predsavzatiu prestať konzumovať cukor. Na začiatku to bolo síce ťažké, no teraz je tomu už 2 mesiace, kedy cukor nejem. A tak si dajte aj vy nejaké predsavzatie, ktoré si budete odškrkávať každý deň, kedy ste ho vykonali. A samozrejme sa nezabudnite po celom mesiaci dodržiavania zvyku odmeniť niečím, čo vás poteší alebo čo vám bude pripomínať to, čo ste dokázali.

Menovky: ,