Moje začiatky bez cukru

Veľa ľudí sa ma pýta, prečo som skoncovala s cukrom. Väčšina si myslí, že som chcela schudnúť. Iní to nedokážu pochopiť vôbec. No ja som hrdá na to, čo robím.

Môj prvotný dôvod, prečo som skoncovala so sladkým bol ten, že som na ňom bola závislá. Áno, veľa ľudí je závislých na horších veciach ako sú cigarety, drogy či alkohol. No ja nechcem byť závislá na ničom. A ak už byť na niečom závislá, tak na tom, čo mi neubližuje. Závislosť na športe či socializácií je troška iná ako byť závislá na niečom, čo mi len ubližuje. Je to akoby som držala povraz, ktorý sa mi zarýva do ruky no nie som ochotná pustiť ho. Pustiť ho by však pre mňa znamenalo úľavu a vyliečenie rán. Je to akoby ste celý život zostali sami preto, že vám ako dieťaťu neopätoval váš idol lásku.

Začiatky síce boli ťažké, no teraz si môj organizmus na to už zvykol. Predsa, žiadny začiatok nie je ľahký. Keď sme začínali chodiť, toľkokrát sme spadli na zadok, že to ani nedokážem spočítať. Nezostali sme však sedieť na mieste. Naše prvé slová boli natoľko zlé, že im rozumela sotva naša mama no nezostali sme mĺkvy. A ako by som vám teraz písala tento článok, keby som sa vzdala pri prvej prekážkem ktorú som zažila pri čítaní?

Nie je to ľahké, no ak človek naozaj chce, určite to dokáže. Musí však mať dostatočnú vnútornú motiváciu na to, aby to dokázal uskutočniť.

Menovky: