Pohyb zábavou

Aj vy patríte k ľuďom, ktorý milujú šport (poprípade ho nemajú radi, no radi by pre seba niečo spravili), no zároveň vám chýba motivácia k tomu, aby ste sa postavili a začali so sebou niečo robiť? Miesto športu sa každý deň vidíte pred televízorom ako prepínate program alebo za notebookom ako sa hráte počítačové hry? Lepšia varianta by síce bola, keby na ňom aspoň pracujete a robíte niečo prospešné, no tých dní je málo. Neustále vám chýba motivácia na to, aby ste spravili niečo prospešné pre vaše telo.

V takom prípade je tu veľmi jednoduchý pomocník, ktorým môže byť napríklad televízor, avšak nie v takom poňatí, akom ho poznáte. Skúste si pred televízor priniesť nejaký ten cvičiaci prístroj napr. rotoped, steper alebo obyčajnú točňu a pozerajte svoj obľúbený film iba vtedy, ak cvičíte. Ak však nemáte žiadny cvičiaci prístroj, môžete skúsiť obyčajné cviky ako napríklad sed-ľahy, kliky, brušáky alebo veľmi dobré drepy, pri ktorých si plne vychutnáte nie len televízor, no zároveň sa vám nádherne vyformuje zadok.

Hovoríte si, že je to náročné a neviete si predstaviť, ako by ste mohli takto pozerať televízor? V takom prípade je tu ešte jedna možnosť. Ak ste vášnivý hráč, zakúpte si Xbox. Osobne mám doma Xbox 360 a nedokážem si ho vynachváliť. Samozrejme, hry na joystick mám veľmi rada a mám ich nespočetne veľa (nedám dopustiť na Mortal Kombat, Tekken či iné hry a klasiky), no zároveň si uvedomujem, že športovať taktiež treba, a tak som ideálnu kombináciu hier a pohybu našla v kinecte. Veľkou výhodou je najmä to, že je takýchto hier v dnešnej dobe už nespočetne veľa, a to nie len tancovačky, ale aj iné zábavné hry ako napríklad Rayman či dokonca Star Wars a Harry Potter, ktoré sú ovládané práve na kinect. 

Nezabudnite si však energiu dopĺňať aj niečím chutným, čo môžu byť napríklad čajové tyčinky o ktorých ste už určite počuli. Koniec koncov, hovorí sa, že čaj prispieva k spaľovaniu tukov a ešte k tomu aj dopĺňa energiu. Alebo máte radšej chia semienka? 

Menovky: