Zdravé kokosky

Ak patríte k ľuďom, ktorý sa snažia vyhnúť cukru, no je to pre nich naozaj ťažké, potom odporúčam vyskúšať náhradu za cukor s názvom Sukrin. Tento cukor dokáže nahradiť tak trstinový ako aj biely cukor, pričom sa skladá prevažne zo stéviového cukru. Osobne som si však obstarala Sukrin Gold, čo je prírodná náhrada za hnedý cukor či trstinový cukor.

Cukor je hrubozrnný, tmavý, nerafinovaný a s príchuťou sladu, pričom na kávovú lyžičku pripadá iba 1kcal, čo je naozaj perfektné najmä pri chudnutí.

Zároveň som na stránke našla aj sušenú kokosovú múku so zníženým obsahom tuku. Je najemno mletá, obsahuje vysokú podiel vlákniny, je chudobná na sacharidy a neobsahuje glutén, takže je ideálna aj na chudnutie. Je ideálna aj pre ľudí, ktorí trpia celiakiou, a teda je táto múka bez lepku.

A ak sa pýtate, čo chutné by sa dalo spraviť z týchto surovín, odpoveď je jednoduchá. Napríklad kokosky, ktoré boli nie len chutné, ale aj ideálne pre ľudí ako ja, teda pre tých, čo nekonzumujú cukor.

Recept na zdravé kokosky:
200g sukrinu
125g masla
90g strúhaného kokosu
100g kokosovej múky
1 kypriaci prášok

Múku zmiešame spolu s kypriacim práškom. Postupne do cesta pridávame maslo, kokos a napokon sukrin. Cesto dôkladne rozmiešame a potom rukami vytvarujeme menšie placičky, ktoré naukladáme na plech. 

Kokosky vložíme do trúby na 170°C cca na 20 minút, dokým nebudú mať zlatistú farbu.

Dobrú chuť


Menovky: