Pravidlá úspechu

Aj vy chcete byť úspešní? V súčasnosti ma knihy o úspechu nejak veľmi chytili za srdce, a tak ich čítam viac menej do rady a snažím sa z každej vybrať to najlepšie pre mňa. Veď predsa, úspech v živote človeka je na nezaplatenie, a ten, čo ho má nie len v očiach ale aj v srdci dokáže byť skutočne šťastní.

Možno sa niektorí z vás práve zarazil, ako som myslela to, že by sme mali mať úspech v srdci a nie len v očiach. A popravde, je to veľmi ťažké vysvetliť, nakoľko to človek musí sám cítiť čo je iba v očiach a čo je skutočne v srdci. No pokúsim sa vám to vysvetliť. Existujú dva typy túžob. Tie, čo nás uspokoja, a tie, čo nie. Tie, čo nás nedokážu dlhodobo uspokojiť sú spravila materiálne veci ako napríklad to najlepšie auto, no keď vyjde novší model, okamžite šetríte peniaze na nové, alebo aspoň novšie. Teda vás tento cieľ dlhodobo nedokázal uspokojiť, nakoľko ste po ňom túžili iba očami, avšak nie srdcom. Kdežto keď túžite po novej dobre platenej práci, ktorá by vás bavila, ak by vám ponúkli troška slabšie platenú prácu od toho, čo ste chceli avšak prisľúbia, že po pol roku vám budú môcť zvýšiť plat, a je to to, čo naozaj chcete, určite to zoberiete. A práca, aj keď zatiaľ bude menej platená vás bude tešiť a uspokojovať. To isté aj s tým, čo chce vzťah. Sú dva tipy ľudí. Tí, čo chcú vzťah aby neboli sami a tí, čo chcú vzťah aby mohli rozdávať lásku a tešiť sa s tým druhým. Hoc obaja v tomto prípade budú šťastní, je samozrejmé, že práve druhý prípad pre seba spraví omnoho viac a tá láska bude oveľa čistejšia a pravejšia. Teda, podržia sa aj v prípade veľkej krízi a ich vzťah sa len tak nerozpadne. Môžu si byť 100% istí, že jeden druhého nepodvedie a zároveň si budú dôverovať. Kdežto prví prípad aj keď budú mať obaja zo seba určití úžitok, nikdy nebudú spolu tak šťastní, ako by to cítili, keby ich láska bola skutočná a čistá. 

Čo sa týka samotnej knihy Pravidlá úspechu, autora Jacka Canfielda mám veľmi rada. Jeho knihy sú za veľmi rozumnú cenu a majú veľmi veľkú duševnú hodnotu. Teda, nie je to len o samotnom čítaní, ale aj o vzdelávaní sa. Tak tomu je aj teraz. Táto kniha učí základy toho, aby sa mohol stať človek úspešným, no najprv si musí vymedziť skutočné ciele, ktoré chce dosiahnuť. Teda,... Chcete úspech iba v očiach či aj v duši? Myslím si, že každý, kto sa nad svojimi cieľmi zamyslí, zistí, či chce svoj úspech cítiť v duši alebo ide len o tie, čo sú v očiach. Tie, ktoré sú v duši sú zväčša dlhodobé ciele, ktoré majú určitý vplyv na celý život a niečo zmenia. Samozrejme, aj nové auto dokáže prilákať nové ženy, avšak to nie je to isté. 

A čo ďalej? Keď si vyberiete dosť silný impulz na to, čo chcete dosiahnuť, už kroky a rady, ako to dosiahnuť z tejto knihy (aj keď nie sú práve najjednoduchšie) vám pôjdu ľavou zadnou, nakoľko si budete istí, že ten cieľ bude stáť zato.


Držím vám palce, aby sa vám podarilo všetko, čo si budete želať. 

Menovky: ,